Terugblik bijeenkomst 11 mei

We kijken terug op een nuttige en gezellige middag met POINT afgelopen donderdag 11 mei.

Hieronder een korte terugblik op de bijeenkomst:

 Na aankomst van de POINT-leden in de zonovergoten Utrechtse binnenstad, startten we op de mooie zolderverdieping van CLAAR het programma met een inleiding van Floor Tiddens, gevolgd door een voorstelronde. Opvallend was de diversiteit van de aanwezigen: van eenpitters tot werkzaam in een ziekenhuis of kliniek. Van 30 jaar werkervaring tot net startend in het veld.

De hele groep werd gevraagd om een enquête in te vullen over POINT met vragen over de ambitie om een vereniging op te zetten. Vervolgens werd deze input gezamenlijk besproken en kwamen er mooie suggesties naar voren zoals het aanschrijven van alle IVF-klinieken in het land en het betrekken van (meer) artsen bij POINT.

Zoals aangekondigd vertelde Marloes Verhulst over de beoogde ontwikkelingen waar het bestuur achter de schermen mee bezig is geweest. De enquête wordt op korte termijn onder alle leden verspreid zodat we ieders mening mee kunnen wegen.

Maya Meerbeek introduceerde het intervisiegedeelte van de bijeenkomst met een passend format en de groep ging in 3 subgroepen uiteen. Diverse complexe casussen werden besproken. In de nabespreking noemde Jacqueline Lansbergen als rode draad dat het vak van psychosociale zorg rondom kinderwens soms over grenzen gaat van de professional. Intervisie kan helpen om hiermee om te gaan.  

We sloten het inhoudelijk gedeelte af met een borrel. De eerder gestarte kennismaking ging verder onder het genot van een drankje en goeie Italiaanse borrelhapjes. Een paar mensen zetten de gezelligheid voort met een etentje op het zonnige terras.

We gingen als bestuur tevreden naar huis met veel nieuwe ideeën en de hoop om een volgende keer nóg meer POINT-leden te spreken!

Namens het bestuur,

Floor Tiddens.

Skip to toolbar