To the POINT december 2016

To the POINT

Actualiteiten en ontwikkelingen in jouw professionele netwerk.

 

Nieuws vanuit het bestuur

De afgelopen maanden heeft het nieuwe bestuur zich gericht op een toekomstvisie voor Point. Het kernwoord daarbij is professionaliseren. Vanuit die gedachte is gezocht naar een organisatievorm die daarbij past.  Het bestuur wil graag dat Point een vereniging wordt waarbij de leden zich betrokken kunnen voelen en waar ze informatie kunnen halen, bijvoorbeeld over welke counseling aangeboden wordt in het land.  Het uitwerken van deze ideeën kost tijd, dat is wel gebleken, maar het is voor het nieuwe bestuur meteen een goede teambuilding!

In de volgende nieuwsbrief word jij gevraagd om je mening te geven over de nieuwe ideeën d.m.v. een enquête. Zo kunnen we de plannen zo goed mogelijk laten aansluiten op de behoeften van degenen die ons de afgelopen jaren gevolgd en gesteund hebben.

Studiedag 2017

Ook aan de studiedag voor komend voorjaar wordt al gewerkt.  Het thema is ‘over de grens’ in de ruime betekenis van het woord. De eerste sprekers zijn al benaderd. Heb hij een idee voor een workshop of lezing, of weet jij iemand die een goede workshop kan geven, laat het ons weten!

Staatscommissie herijking ouderschap

De Staatscommissie Herijking Ouderschap heeft het advies klaar. In de toekomst moet het mogelijk worden voor een kind om meer dan twee ouders met wettelijk gezag te krijgen.  Door de initiatiefnemers en de betrokken professionals is het advies met blijdschap ontvangen.  De samenvatting van het meer dan 800 pagina’s tellende rapport vind je in de bijlage.

Artikel ‘Zaad gezocht’

Nederland heeft een tekort aan spermadonoren. Wervingscampagnes leveren niks op en de wachtlijsten in klinieken groeien, blijkt uit onderzoek. Steeds meer vrouwen bestellen daarom donorzaad uit Denemarken om hun grote kinderwens te vervullen. Deel 2 uit de serie ‘Zaad gezocht’.

Lees het hele artikel op http://www.ad.nl/dossier-nieuws/het-is-angstig-stil-in-het-masturbatorium~ab8d8d4e/

 

Symposium “The meaning of genes in the context of donor offspring”

op dinsdag 17 januari 2017, Antwerpen.

Verschillende sprekers vertellen vanuit hun eigen invalshoek en professie over de invloed van genen als het gaat om donorconceptie. Verschillen tussen Nederland en België, maar ook de praktijk in andere landen komt aan bod. Een groot aantal sprekers komt aan het woord. Wil je meer lezen? Het programma van deze dag is bijgevoegd. Inschrijving sluit op 12 januari.

 

Nieuws over de verhoging van de leeftijd voor IVF met donoreicel: http://www.nvog.nl/voorlichting/Nieuws-+en+persberichten/Leeftijdsgrens+voor+IVF+met+donoreicel+omhoog+tot+50+jaar.aspx

 

Skip to toolbar