Doelstellingen en ontstaan

Onze doelstellingen

Point zorgt voor kwaliteitsbevordering van de psycho-sociale zorg binnen het brede vakgebied van kinderwens en alternatieve gezinvormen.

We werken onder andere aan kwaliteitsbevordering door het stimuleren van verbinding, onderzoek, informatie uitwisseling en samenwerking. Door oa intervisie, studiedagen en in de toekomst trainingen te verzorgen.

Daarnaast is een belangrijk doel de vindbaarheid van goede profesionals verbeteren, zodat degene die hulp nodig heeft makkelijk een gekwalificeerde huloverlener kan vinden.

Het ontstaan van Point

POINT is een samenkomst twee groepen professionals. Intervisiegroep Psychologen van de Lage Landen bestaat al sinds 2010, de betrokken psychologen uit Nederland ben Belgie komen 2x per jaar samen. Point-netwerk is jaren geleden in eerste instantie opgericht als een netwerk voor alle professionals in Nederland binnen de fertiliteit, zowel medici als niet-medici.

In 2020 is POINT overgegaan naar een officiele beroepsvereniging voor enkel psycho-sociale beroepen. Het grootste verschil met voorheen is dat POINT nu gevormd wordt door psychologen, counselors, coaches en maatschappelijk werkers, werkzaam in zowel Nederland als Belgie. Ondertussen betekent dat een betaald lidmaatschap voor leden en eisen wat betreft de kwalificaties van de leden om zich een POINT-counselor te mogen noemen.

Er zijn ook een aantal overeenkomsten: Point-netwerk hield zich voorheen al bezig met een aantal zaken die POINT als beroepsvereniging over zal nemen. Zoals het stimuleren van informatie uitwisseling, verbinding en samenwerking. POINT zal ook blijven werken aan het opstellen van richtlijnen en actief betrokken blijven bij andere organisatie binnen dit vakgebied. POINT zal de intervisie bijeenkomten van de Psychologen van de Lage Landen voortzetten in intervisie voor alle betrokken leden.

Skip to toolbar