Doelstellingen en ontstaan

Onze doelstellingen

Point zorgt voor kwaliteitsbevordering van de psycho-sociale zorg binnen het brede vakgebied van kinderwens en alternatieve gezinvormen.

We werken onder andere aan kwaliteitsbevordering door het stimuleren van verbinding, onderzoek, informatie uitwisseling en samenwerking. Door oa intervisie, studiedagen en in de toekomst trainingen te verzorgen.

Daarnaast is een belangrijk doel de vindbaarheid van goede profesionals verbeteren, zodat degene die hulp nodig heeft makkelijk een gekwalificeerde huloverlener kan vinden.

Het ontstaan van Point

POINT is een samenkomst twee groepen professionals. Enerzijds ‘Intervisiegroep Psychologen van de Lage Landen’ waarbij psychologen uit Nederland en Belgie al sinds 2012 twee maal per jaar samen komen. Anderzijds ‘Point-netwerk’ wat jaren geleden is opgericht, gericht op de psycho-sociale zorg binnen de fertiliteit in Nederland. Dit netwerk was in eerste instantie gericht op zowel medisch als niet-medisch geschoolde fertiliteitsprofessionals.

In 2020 is POINT overgegaan naar een beroepsvereniging voor psycho-sociale beroepen binnen het specialisme in Nederland en Belgie. Ondertussen betekent dat een betaald lidmaatschap voor leden en eisen wat betreft de kwalificaties om lid te mogen worden.

Een aantal reeds bestaande doelen zal POINT als beroepsvereniging overnemen. Zoals het stimuleren van informatie uitwisseling, verbinding en samenwerking. POINT zal ook blijven werken aan het opstellen van richtlijnen en actief betrokken blijven bij andere organisatie binnen dit vakgebied. POINT zal de intervisie bijeenkomten van de Psychologen van de Lage Landen voortzetten in intervisie voor alle betrokken leden.