Wanneer zoek je hulp

Bij vruchtbaarheidproblemen
onvervulde kinderwens
hulp bij partnerrelatie en /of seksuele gezondheid bij onvervulde kinderwens
verlies van zwangerschap
rouwverwerking

De wens om een kind te krijgen is groot. De weg om daar te komen kan lang zijn en veel van je vergen. Meestal kan je weinig invloed uitoefenen op het zwanger worden. Wel kun je bepalen hoe je er mee om gaat. Een POINT-counselor biedt gespecialiseerde begeleiding op verschillende momenten in het proces: voorafgaand of tijdens een fertiliteitstraject of zwangerschap.
Er zijn ook counselors gespecialiseerd in rouwverwerking tijdens het fertilteitstraject, wanneer een zwangerschap misloopt of als je zonder kinderen verder moet.
De drempel is vaak hoog om hulp te zoeken. Maar ondersteuning bij alle tegenslagen kan de situatie waar je in zit wel verzachten, doordat je leert in kaart te brengen wat al goed werkt en waar je je repertoire uit kan breiden.

Bij vragen rondom gezinsplanning:

De wens voor (nog) een kind is onduidelijk of onvervuld. Zit je met vragen over of en wanneer je je kinderwens in wilt vullen, dan zijn er counselors die veel ervaring hebben in deze thematiek. Ben je alleenstaand en heb je twijfel over of je zonder partner voor je kinderwens zou gaan, dan komt daar heel wat bij kijken. Heb je binnen je relatie bijvoorbeeld onduidelijkheid over je gezinsplanning.

Besluitname mbt behoud van vruchtbaarheid (oa. transgenders, social freezing, bij ziekte): wil je je wens mogelijk nog uitstellen of heb je door ziekte zorgen over je vruchtbaarheid in de toekomst, ook dan is er goede begeleiding beschikbaar.

Bij vragen over alternatieve gezinsvorming
gameetdonatie: spermadonatie, eiceldonatie, embryo-donatie
draagmoederschap
transgenders en kinderwens
voor ouders, kinderen en anderen betrokkenen bij alle alternatieve familie systemen

De wens om een kind te krijgen is een van de grootste beslissingen in het leven. Wanneer daarbij een donor en soms ook nog een draagmoeder nodig is, komen daar veel extra overwegingen bij. Laat iemand die daarin gespecialiseerd is eens mee denken. Gesprekken zijn er niet om te oordelen, maar om mee te kijken naar wat zijn de uitdagingen op je pad en waar zit mogelijk nog een blinde vlek.

Een POINT counselor biedt begeleiding bij alternatieve gezinsvormen, zowel bij medische behandeling als bij zelfinseminatie.
Maar we zijn er ook na een succesvolle zwangerschap: voor ouders en kinderen binnen alle alternatieve familie systemen. En voor donoren, zowel voorafgaand tijdens besluitproces als achteraf.