Wie zijn wij?

                                                                       Wie zijn wij?

Astrid Indekeu (BE)

VOORZITTER

Astrid is sinds 1998 actief als klinisch psychologe. Eerst begeleidde zij tien jaar lang kinderen en families die geconfronteerd werden met medische aandoeningen (o.a. kinderoncologie, UZ Leuven). Sinds 2008 legt zij zich zowel wetenschappelijk als klinisch volledig toe op de psychosociale implicaties van donorconceptie voor families (ouders, kinderen, donoren). Zij was daarbij werkzaam in verschillende landen (België 2008- heden, Zweden 2014-2018, Nederland 2018-2021). Ze vertaalt graag wetenschappelijk onderzoek naar toepassingen in de klinische praktijk. Zo is zij auteur van het boek Anders en toch gewoon: families na donorconceptie (LannooCampus, 2015, 2021). Astrid geeft geregeld gastcolleges en heeft sinds 2022 een eigen praktijk.  

Specifieke interesses: families na donorconceptie, internationale uitwisseling en wetenschappelijk onderzoek

Astrid heeft een master in Klinische Psychologie (KU Leuven, 1998), een getuigschrift postacademische vorming Klinische Psychodiagnostiek Kinderen (KU Leuven, VUB, UGent, 2002-2003), en een master in Familiale en Seksuologische Wetenschappen (2008). Ze is doctor in de Biomedische Wetenschappen (KU Leuven, 2013). Daarnaast is ze lid van de Belgische Federatie van Psychologen, de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen, de European Society for Human Reproduction and Embryology (ESHRE), de British Infertility Counseling Association en het Donor Conception Network (Verenigd Koninkrijk).

 

 

Marloes Verhulst (NL)

VICEVOORZITTER

Marloes werkt sinds 2011 als psycholoog bij de fertiliteitskliniek Nij Geertgen in Elsendorp. Het team krijgt jaarlijks meer dan 500 aanvragen voor counseling bij donatie (eiceldonatie en spermadonatie). Marloes biedt daarnaast begeleiding bij rouwverwerking, relatieproblemen en alleenstaand ouderschap. Ze is spreker op (medische) symposia over rouw of bijzondere gezinsvormen. Voorheen (2006-2010) was zij werkzaam binnen de jeugdzorg en het vluchtelingenwerk.

Specifieke interesses: alternatieve gezinsvorming, rouwverwerking, partnerrelatie

Marloes heeft een master in Ontwikkelingspsychologie (Radboud Universiteit, 2006). Ze volgde de opleidingen gecompliceerde rouwverwerking (RINO-groep, 2012), rouw bij onvervulde kinderwens (Verlies en Verlangen, 2015) en EFT-relatietherapie (Leuven, 2020). Daarnaast volgde zij een cursus tot ademtrainer. Ze is bestuurslid van de SIG Gameetdonatie & Onconventioneel Ouderschap (NVOG) en lid van het Beratungsnetzwerk für Kinderwunsch Deutschland (BKiD).

 

 

Uschi Van den Broeck (BE)

SECRETARIS

Uschi is sinds 2005 actief als psycholoog op de dienst Verloskunde (maternele intensieve afdeling) van het UZ Leuven en het Leuvens Universitair Fertiliteitscentrum. Daar verzorgt ze de fertiliteitscounseling binnen een multidisciplinair team en staat ze in voor ondersteuning van patiënten of koppels tijdens een fertiliteitstraject en/of zwangerschap. Sinds 2018 is ze ook werkzaam als zelfstandig psycholoog in het Expertisecentrum Verbinding in Verlies, waar ze therapeutisch werk doet rond het brede thema van rouw en verlies. Vanaf 2007 is Uschi eveneens actief binnen het wetenschappelijk onderzoek, waarbij ze zich focust op psychologische aspecten en beslissingsprocessen van koppels bij geassisteerde voortplanting. Ze combineert graag de klinische praktijk met wetenschappelijk onderzoek en geeft ook geregeld vormingen over perinatale thema’s en rouw.

Specifieke interesses: rouwverwerking, partnerrelatie, wetenschappelijk onderzoek

Uschi heeft een master in Klinische Psychologie (KU Leuven, 2005) en is erkend familie-en systeemtherapeut (Context, 2012) en doctor in de Biomedische Wetenschappen (KU Leuven, 2013). Zij was voorzitter van de Special Interest Group Psychology and Counseling van de European Society for Human Reproduction and Embryology (ESHRE) van 2013 tot 2015. Ze is lid van de Belgische Federatie van Psychologen, de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen, de European Society for Human Reproduction and Embryology en de Belgische EMDR-vereniging.

 

 

Jan Norré (BE)

PENNINGMEESTER

Als klinisch psycholoog staat Jan sinds 1987 in voor de emotionele zorg voor fertiliteitspatiënten in de Unit Reproductieve Geneeskunde van het Heilig Hart Ziekenhuis in Leuven en het Life Expert Centre in Leuven. Sinds 1988 is Jan ook actief als zelfstandig klinisch psycholoog met een eigen ambulante psychotherapiepraktijk in Leuven. Van 2000 tot 2022 was hij praktijkassistent aan de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen (VU Brussel) en verantwoordelijk voor het vak Gevalsstudies Gedragstherapie. Tot op heden is hij actief in de Permanente Vorming (PEV) Psychodiagnostiek en in de opleiding Gedragstherapie (KU Leuven).

Specifieke interesses: fertiliteit en eetstoornissen

Jan heeft een master in Klinische Psychologie (KU Leuven, 1983) en een master in Familiale en Seksuologische Wetenschappen (KU Leuven, 1987). Hij is erkend gedragstherapeut (1987) en supervisor (1993), en erkend hypnotherapeut (1993). Jan is lid van de Vlaamse Academie voor Eetstoornissen en de European Council on Eating Disorder, de European Society for Human Reproduction and Embryology (ESHRE), de Vlaamse Vereniging Klinische Psychologie, de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie en de European Association of Behavior and Cognitive Therapy, de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie en de Vlaamse Vereniging voor Hypnotherapie.