Wie zijn wij?

                                                                       Wie zijn wij?

Astrid Indekeu (BE)

VOORZITTER

Astrid is sinds 1998 actief als klinisch psychologe. Eerst begeleidde zij tien jaar lang kinderen en families die geconfronteerd werden met medische aandoeningen (o.a. kinderoncologie, UZ Leuven). Sinds 2008 legt zij zich zowel wetenschappelijk als klinisch volledig toe op de psychosociale implicaties van donorconceptie voor families (ouders, kinderen, donoren). Zij was daarbij werkzaam in verschillende landen (België 2008- heden, Zweden 2014-2018, Nederland 2018-2021). Ze vertaalt graag wetenschappelijk onderzoek naar toepassingen in de klinische praktijk. Zo is zij auteur van het boek Anders en toch gewoon: families na donorconceptie (LannooCampus, 2015, 2021). Astrid geeft geregeld gastcolleges en heeft sinds 2022 een eigen praktijk.  

Specifieke interesses: families na donorconceptie, internationale uitwisseling en wetenschappelijk onderzoek

Astrid heeft een master in Klinische Psychologie (KU Leuven, 1998), een getuigschrift postacademische vorming Klinische Psychodiagnostiek Kinderen (KU Leuven, VUB, UGent, 2002-2003), en een master in Familiale en Seksuologische Wetenschappen (2008). Ze is doctor in de Biomedische Wetenschappen (KU Leuven, 2013). Daarnaast is ze lid van de Belgische Federatie van Psychologen, de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen, de European Society for Human Reproduction and Embryology (ESHRE), de British Infertility Counseling Association en het Donor Conception Network (Verenigd Koninkrijk).

 

 

Marloes Verhulst (NL)

VICEVOORZITTER

Marloes werkt sinds 2011 als psycholoog bij de fertiliteitskliniek Nij Geertgen in Elsendorp. Het team krijgt jaarlijks meer dan 500 aanvragen voor counseling bij donatie (eiceldonatie en spermadonatie). Marloes biedt daarnaast begeleiding bij rouwverwerking, relatieproblemen en alleenstaand ouderschap. Ze is spreker op (medische) symposia over rouw of bijzondere gezinsvormen. Voorheen (2006-2010) was zij werkzaam binnen de jeugdzorg en het vluchtelingenwerk.

Specifieke interesses: alternatieve gezinsvorming, rouwverwerking, partnerrelatie

Marloes heeft een master in Ontwikkelingspsychologie (Radboud Universiteit, 2006). Ze volgde de opleidingen gecompliceerde rouwverwerking (RINO-groep, 2012), rouw bij onvervulde kinderwens (Verlies en Verlangen, 2015) en EFT-relatietherapie (Leuven, 2020). Daarnaast volgde zij een cursus tot ademtrainer. Ze is bestuurslid van de SIG Gameetdonatie & Onconventioneel Ouderschap (NVOG) en lid van het Beratungsnetzwerk für Kinderwunsch Deutschland (BKiD).

 

 

Jan Norré (BE)

PENNINGMEESTER

Als klinisch psycholoog staat Jan sinds 1987 in voor de emotionele zorg voor fertiliteitspatiënten in de Unit Reproductieve Geneeskunde van het Heilig Hart Ziekenhuis in Leuven en het Life Expert Centre in Leuven. Sinds 1988 is Jan ook actief als zelfstandig klinisch psycholoog met een eigen ambulante psychotherapiepraktijk in Leuven. Van 2000 tot 2022 was hij praktijkassistent aan de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen (VU Brussel) en verantwoordelijk voor het vak Gevalsstudies Gedragstherapie. Tot op heden is hij actief in de Permanente Vorming (PEV) Psychodiagnostiek en in de opleiding Gedragstherapie (KU Leuven).

Specifieke interesses: fertiliteit en eetstoornissen

Jan heeft een master in Klinische Psychologie (KU Leuven, 1983) en een master in Familiale en Seksuologische Wetenschappen (KU Leuven, 1987). Hij is erkend gedragstherapeut (1987) en supervisor (1993), en erkend hypnotherapeut (1993). Jan is lid van de Vlaamse Academie voor Eetstoornissen en de European Council on Eating Disorder, de European Society for Human Reproduction and Embryology (ESHRE), de Vlaamse Vereniging Klinische Psychologie, de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie en de European Association of Behavior and Cognitive Therapy, de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie en de Vlaamse Vereniging voor Hypnotherapie.

 

 

Isabelle Stuyver (NL)

Isabelle is sinds 2002 actief als psychologe binnen de Vrouwenkliniek van het UZ Gent en vooral werkzaam binnen de Afdeling Reproductieve Geneeskunde. Daar verzorgt ze de fertiliteitscounseling binnen een multidisciplinair team en staat ze in voor ondersteuning van patiënten of koppels tijdens een fertiliteitstraject en/of zwangerschap. Isabelle biedt daarnaast begeleiding bij rouwverwerking in de peri-postnatale periode. Ze geeft geregeld vormingen en lessen over fertiliteit en perinatale thema’s.
Specifieke interesses: draagmoederschap en fertiliteitszorg voor transpersonen,
Isabelle heeft een master Klinische Psychologie (UGent, 2001) en is erkend familie-en
systeemtherapeut (Interactie-academie, 2010). Zij is lid van de European Society for Human
Reproduction and Embryology (ESHRE), de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP).